Skip to content
Back to Recipes

SÖRÖS KENYÉR

SÖRÖS KENYÉR

Ingredients (1 KG KENYÉRHEZ):

  • 600 g liszt
  • 2 tk sütőpor (± 10 ml)
  • 2 tk só (± 10 ml)
  • 150 g magvak vagy dió (tök, napraforgó, len, szezám, dió)
  • 500 ml sör
  • 15 g vaj + 1 ek liszt (az UltraPro kikenéséhez)
  • 1 ek víz (± 15 ml)

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 1 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Melegítsük elő a sütőt 6-7-es fokozaton, 200 °C-ra.

  • Keverjük össze a lisztet és a sütőport a Kelesztő Tálban (4,5 L). Adjuk hozzá a sót, a magvakat és a sört és Szilikon Keverővel keverjük addig, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.

  • Kenjük be a Kerek (1,5 L) vagy Szögletes (1,8 L) UltraPro belsejét vajjal és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.

  • A tésztát tegyük az UltraProba és locsoljuk meg 1 evőkanálnyi vízzel.

  • Fedjük le és süssük kb. 45 percig. Vegyük le a tetejét és süssük még kb. 15 percig.

  • Fordítsuk ki a kenyeret egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.

Additional Note: