Skip to content
Back to Recipes

Zelleres-jalapeñós csirkeburger

Zelleres-jalapeñós csirkeburger

Ingredients (4 people):

  • 4 újhagyma vagy zöldhagyma (durvára aprítva)
  • csokor koriander
  • 1 jalapeño (mag nélkül)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 450 g minced chicken or turkey
  • 1 lime
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 50 g reszelt sajt
  • Só és bors ízlés szerint
  • A tálaláshoz
  • Buci, guacamole, saláta, szeletelt paradicsom, szeletelt vöröshagyma, mexikói csípős szósz...

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 16 min.

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Costs: low

Preparation:

  • Tegyük az újhagymát, a koriandert, a jalapeñót és a fokhagymát a SzuperSzonikus Aprító Extrába, és aprítsuk fel.

  • Tegyük az Aprító tartalmát és az összes fennmaradó hozzávalót egy tálba, és alaposan keverjük össze.

  • Egyenletesen osszuk el a keveréket 4 adagra, és formázzunk belőle pogácsákat a következő eszközökkel Hamburger Húsformázó segítségével.

  • A MicroPro Grillel történő sütéshöz:


    Helyezzünk 2 húspogácsát a MicroPro Grillbe. Rakjuk a fedelet grill/alacsony állásba, és mikrohullámú sütőben 4 percig 900 watton süssük. Fordítsuk meg és további 4 percig mikrózzuk, amíg aranyszínű nem lesz, vagy el nem éri a 74°C belső hőmérsékletet. Ismételjük meg a maradék 2 húspogácsával.

  • Tűzhelyen való sütéshez:

     
    Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olajat. Süssük a hamburgereket 5-6 percig. Fordítsuk meg a húspogácsákat, és süssük 5-6 percig, vagy amíg a hamburgerek belső hőmérséklete el nem éri a 74°C-ot.

  • Vegyük ki a hamburgereket a serpenyőből, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, tálalás előtt.

  • Tálaljuk a húspogácsákat burgerbuciban, ízlés szerinti feltétekkel.

Additional Note: