Ingredients (4 people):
- 4 újhagyma vagy zöldhagyma (durvára aprítva)
- csokor koriander
- 1 jalapeño (mag nélkül)
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g minced chicken or turkey
- 1 lime
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 50 g reszelt sajt
- Só és bors ízlés szerint
- A tálaláshoz
- Buci, guacamole, saláta, szeletelt paradicsom, szeletelt vöröshagyma, mexikói csípős szósz...
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 16 min.
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Tegyük az újhagymát, a koriandert, a jalapeñót és a fokhagymát a SzuperSzonikus Aprító Extrába, és aprítsuk fel.
Tegyük az Aprító tartalmát és az összes fennmaradó hozzávalót egy tálba, és alaposan keverjük össze.
Egyenletesen osszuk el a keveréket 4 adagra, és formázzunk belőle pogácsákat a következő eszközökkel Hamburger Húsformázó segítségével.
-
A MicroPro Grillel történő sütéshöz:
Helyezzünk 2 húspogácsát a MicroPro Grillbe. Rakjuk a fedelet grill/alacsony állásba, és mikrohullámú sütőben 4 percig 900 watton süssük. Fordítsuk meg és további 4 percig mikrózzuk, amíg aranyszínű nem lesz, vagy el nem éri a 74°C belső hőmérsékletet. Ismételjük meg a maradék 2 húspogácsával. -
Tűzhelyen való sütéshez:
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olajat. Süssük a hamburgereket 5-6 percig. Fordítsuk meg a húspogácsákat, és süssük 5-6 percig, vagy amíg a hamburgerek belső hőmérséklete el nem éri a 74°C-ot. Vegyük ki a hamburgereket a serpenyőből, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, tálalás előtt.
Tálaljuk a húspogácsákat burgerbuciban, ízlés szerinti feltétekkel.
Additional Note: