Skip to content
Back to Recipes

Kapros-metélőhagymás lazacburger

Kapros-metélőhagymás lazacburger

Ingredients (8 people):

  • 1 kg bőr nélküli darált lazac
  • 1 csokor, finomra vágott kapor
  • 2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 ml olívaolaj a sütéshez
  • Avokádós majonéz
  • 3 szál koriander
  • 1 nagy érett avokádó
  • 75 g majonéz
  • 1/2 zöld citrom leve
  • só és bors
  • Tálaláshoz
  • burgerbuci, szeletelt lilahagyma, szeletelt uborka, saláta...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: easy

Costs: middle

Preparation:

  • Tegyük a darált lazacot, a metélőhagymát, a kaprot, a sót és a borsot egy közepes méretű, közepes méretű tálba, és keverjük jól össze.

  • Egyenletesen osszuk el a keveréket 8 adagra, és formázzunk belőle pogácsákat a Hamburger Húsformázó segítségével.

  • Tegyünk olajat egy nagy serpenyőbe, és tekerjük fel közepes lángra. Amint az olaj a sütéshez kész, süssük a húspogácsákat 3-4 percig mindkét oldalukon, vagy amíg aranyszínűre nem sülnek, maghőmérséklet: 63°C.

  • Tálalás előtt vegyük ki a hamburgereket a serpenyőből, és hagyjuk pihenni 5 percig.

  • Eközben a SzuperSzonikus Aprító Extra magasra tegyük fel a késtartozékot, és aprítsuk finomra a koriandert. Vegyük ki a pengét, és helyezzük fel a lapátos tartozékot. Adjuk hozzá az avokádós majonézhez a többi hozzávalót, fedjük le, és húzzuk meg a zsinórt, amíg a tartalom jól összeáll és sima nem lesz.

  • Tálaljuk a pogácsákat burgerbuciban, avokádós majonézzel és az ízlés szerinti feltétekkel.

Additional Note: