Ingredients (6 people):
- 3 nagy fej brokkoli (kb. 1,5 kg)
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 ml olívaolaj
- só és bors
- 150 g parmezánsajt
- 60 g liszt
- 60 ml napraforgóolaj
- 600 ml szobahőmérsékletű tej
- 1 pinch szerecsendió
- 250 ml tejszín
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 40 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Hevítsd elő a sütőt 250 fokra.
Szedd a brokkolit rózsáira, mosd meg és szárítsd meg őket.
Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, és aprítsd fel őket.
Tedd a brokkolit, a felaprított hagymát és a fokhagymát, az olívát, a sót és a borsot egy nagy tálba, és jól keverd össze. Öntsd bele az UltraPro 3,3 l-be, fedd le és főzd 20 percig.
Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 220 fokra.
Őröld meg a parmezánt a Sajtmalom segítségével.
A Mikroséf Mikrokanna 1 l-ben keverd össze a lisztet és a napraforgóolajat. Add hozzá a sót és a borsot, majd lassan a tejet, és keverd folyamatosan.* Fedd le és mikrózd 3 percig, 600 watton. Keverd meg és mikrózd további 2 percig. Keverd össze újra, add hozzá a szerecsendiót, a parmezán felét és a tejszínt.
Öntsd az UltraProban lévő brokkolira a finom öntetet, szórd meg a maradék parmezánnal és süsd meg a sütőben, tető nélkül, 15 percig.
Additional Note:
*A Mesterfogás ÚG Keverő a megfelelő eszköz arra, hogy biztonságosan és karcmentesen használd a MikroSéf Mikrokannát.