Skip to content
Back to Recipes

Saláta és tonhal nyárs mix

Saláta és tonhal nyárs mix

Ingredients (4 people):

  • 275 g friss tonhal, kockára vágva
  • 1 ek olaj (± 15 ml)
  • 6 közepes tojás
  • 150 g zöldbab
  • 150 g burgonya
  • 6 fa nyárs
  • 2 ek szezámmag (± 30 ml)
  • 2 salátalevél
  • 1/2 vöröshagyma
  • 150 g paradicsom
  • 500 g vegyes zöldsaláta, megmosva és lecsöpögtetve
  • 2 szál koriander
  • Páclé
  • 1 ek olaj (± 15 ml)
  • 2 ek szójaszósz (± 30 ml)
  • 2 tk édes szójaszósz (± 10 ml)
  • 2 g friss gyömbér
  • 2 g friss citromfű

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Alacsony Fagyasztótársban (1 L) keverjük össze a páclé összes hozzávalóját és a kockára vágott tonhalat. Hűtőben hagyjuk pácolódni 20 percig.

  • Öntsünk 400 ml vizet a Nagy MikroKombó aljába és rakjuk rá a Magas Párolóbetétet. Szilikon Kenőecsettel enyhén olajozzunk be 6 db MikroGourmet Formázóbetétet (80 ml). Helyezzük őket a Magas Párolóbetétbe és törjünk 1-1 tojást mindegyikbe. Ne fedjük le a Formázóbetéteteket.

  • Fedjük le a Pároló Tetővel a MikorKombót és tegyük mikrohullámú sütőbe 600 Watton 7 percig lágy tojás esetén vagy 9 perc kemény tojás készítésekor. Vegyük ki a Formázóbetéteket a Nagy MikroKombóból és tegyük félre.

  • Öntsünk 400 ml vizet a tiszta MikroKombó aljába. Vágjuk fel a zöldbabot, hámozzuk meg és kockázza fel a burgonyát, rakjuk a Magas Párolóbetétbe, majd rakjuk az aljra. Fedjük le és tegyük mikrohullámú sütőbe kb. 10 percig 900 Watton.

  • Húzzuk fel a pácolt tonhalat a fa nyársakra, majd forgassuk bele a szezámmagba. Helyezzük a saláta leveleket az Alacsony Párolóbetétbe és tegyük rá a nyársakat.

  • Hámozza meg a hagymát és a paradicsomot, majd szeleteljük le mindkettőt Mandolin Szeletelővel (2. vastagság).

  • A tányérokon tálaljunk egy adag salátát, néhány korianderlevellél és tegyünk rá egy tojást, plusz a MikroKombóban készített párolt zöldségeket és egy tonhal nyársat. Ízesítsük kedvenc öntetünkkel, sózzuk és borsozzuk.

Additional Note: