Ingredients (1 people):
- Pirított müzli 5-7 adaghoz/napra
- 200 g zab
- 100 g vágott mandul
- 30 ml természetes olaj (napraforgó vagy repce)
- 100 g méz
- A parfé elkészítése adagonként/naponta
- 100 g eper, málna, mangó, barack, kivi vagy bármilyen, kedved szerinti puha gyümölcs
- 15 g cukor
- 250 g krémes joghurt
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 17 min.
Difficulty: easy
Preparation:
-
Pirított müzlikészítés egész hétre:
- Vedd ki a rácsot a sütőből, és melegítsd elő 160°C-ra, légkeverés mellett.
- Egy tálban jól keverd össze a pirított müzlihez szükséges hozzávalókat egy spatula segítségével.
- Helyezd a Szilikon sütőlapot egy hideg sütőrácsra vagy sütőlapra, és egyenletesen oszlasd el a finom keveréket a az egész felületre.
- Süsd 15-17 percig. Sütés közben néhányszor keverd meg, hogy egyenletesen barnuljon.
(Használj sütőkesztyűt, és vigyázz a kezedre!). - Hagyd a pirított müzlit sütőlapon, amíg teljesen ki nem hűl, majd légmentesen záródó edényben tárold*.
Minden nap, amikor készíted a parfét, válassz ízlésed szerinti gyümölcsöt, amit turmixolhatsz** a cukorral, amíg sima pasztát nem kapunk.
Rétegezd a joghurtot és a gyümölcspasztát az Univerzális Palack 500 ml-be, és töltsd meg teljesen, hogy roppanós maradjon.
A kedvenc parfédat csak fogyasztás előtt add hozzá.
Additional Note:
TIPP:
* A Mindent Bele tökéletesen, légmentesen záródik, így egész héten frissen marad a müzli.
** A SzuperSzonikus Aprító Kompakt segítségével a lágy gyümölcsökből tökéletes pasztát készíthetsz.