Skip to content
Back to Recipes

Pirított müzlis joghurtparfé

Pirított müzlis joghurtparfé

Ingredients (1 people):

  • Pirított müzli 5-7 adaghoz/napra
  • 200 g zab
  • 100 g vágott mandul
  • 30 ml természetes olaj (napraforgó vagy repce)
  • 100 g méz
  • A parfé elkészítése adagonként/naponta
  • 100 g eper, málna, mangó, barack, kivi vagy bármilyen, kedved szerinti puha gyümölcs
  • 15 g cukor
  • 250 g krémes joghurt

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 17 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Pirított müzlikészítés egész hétre:

    • Vedd ki a rácsot a sütőből, és melegítsd elő 160°C-ra, légkeverés mellett.
    • Egy tálban jól keverd össze a pirított müzlihez szükséges hozzávalókat egy spatula segítségével.
    • Helyezd a Szilikon sütőlapot egy hideg sütőrácsra vagy sütőlapra, és egyenletesen oszlasd el a finom keveréket a az egész felületre.
    • Süsd 15-17 percig. Sütés közben néhányszor keverd meg, hogy egyenletesen barnuljon.
      (Használj sütőkesztyűt, és vigyázz a kezedre!).
    • Hagyd a pirított müzlit sütőlapon, amíg teljesen ki nem hűl, majd légmentesen záródó edényben tárold*.
  • Minden nap, amikor készíted a parfét, válassz ízlésed szerinti gyümölcsöt, amit turmixolhatsz** a cukorral, amíg sima pasztát nem kapunk.

  • Rétegezd a joghurtot és a gyümölcspasztát az Univerzális Palack 500 ml-be, és töltsd meg teljesen, hogy roppanós maradjon.

  • A kedvenc parfédat csak fogyasztás előtt add hozzá.

Additional Note:

TIPP:

* A Mindent Bele tökéletesen, légmentesen záródik, így egész héten frissen marad a müzli.

** A SzuperSzonikus Aprító Kompakt segítségével a lágy gyümölcsökből tökéletes pasztát készíthetsz.