Ingredients (4 FŐ):
- 100 g graham keksz (10 db keksz)
- 25 g vaj hidegen, apróra vágva
- 220 g lágy krémsajt
- 140 ml cukrozott sűrített tej
- 150 g citromos vagy sima görög joghurt
- 4 lime* leve
- Tálaláshoz
- Citromhéj
- Tejszínhab
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Tegyük a Graham kekszet és a hideg vajat a SzuperSzonikus Aprító Extrába, előkészítve a pengéket. Fedjük le és húzzuk meg a zsinórt, és aprítsuk finomra. Vegyük ki a keveréket egy külön tálba, és tegyük félre.
A mousse elkészítéséhez egy tiszta SzuperSzonikus Aprító Extrában, a pengéket is felszerelve keverjük össze a lágyított krémsajtot, a sűrített tejet, fedjük le és húzzuk meg a zsinórt, amíg teljesen össze nem áll.
Helyezzük a tölcsérfeltétet a fedélre zárt állásban. Öntsük a lime levét a tölcsérbe, és fordítsuk nyitott állásba.
Húzzuk meg a zsinórt, és készítsünk szép habot.Tálaláshoz: egyenletesen osszuk el a Graham kekszes keveréket, és helyezzük 4 csészébe (kb. 20 g adagonként), majd egyenletesen osszuk el a lime mousse-t, és adagoljuk a Graham kekszes réteg tetejére (kb. 150 g adagonként), a tetejére tejszínhabot és lime mousse-t teszünk, és citromhéjat reszelünk rá.
Additional Note:
TIPP: A mousse-t előre is elkészíthetjük, és akár 3 napig is tárolhatjuk légmentesen záródó edényben a hűtőben.
*Ha nem áll rendelkezésre lime, helyettesíthetjük a helyileg elérhető savanyúbb lime-mal is, de citrommal nem javasolt.