Skip to content
Back to Recipes

EPRES-VANÍLIÁS JÉGKRÉM TORTA

EPRES-VANÍLIÁS JÉGKRÉM TORTA

Ingredients (8 people):

  • 1 vaníliarúd
  • 200 ml tejszín (lehűtve)
  • 200 g édesített sűrített tej
  • 300 g eper
  • 2 tojásfehérje
  • 75 g porcukor

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 8 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Előkészítő Késsel hosszában vágjuk ketté a vaníliát és kaparjuk ki a magokat.

  • Gyorskeverő Proval verjük fel a tejszínt, hogy kemény hab legyen. Adjuk hozzá a vaníliát, a sűrített tej felét és óvatosan keverjük össze Szilikon Keverővel. Tegyük félre a keveréket a Mérő-Mix Proban (2 L).

  • Öblítsük le az epret és szárítsuk meg. Tegyük a Magas Turbó Aprítóba és aprítsuk össze, amíg teljesen egynemű lesz. Adjuk hozzá a fennmaradó sűrített tejet és keverjük újra össze.

  • Tiszta Gyorskeverő Proban verjük fel a tojásfehérjét, amíg teljesen kemény habot kapunk. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük még néhány másodpercig. Óvatosan keverjük hozzá a Magas Turbó Aprító tartalmát a tojásfehérjéhez a Szilikon Keverővel.

  • Felváltva rétegezve öntsük a kétféle keveréket a Desszertes Gyűrűbe.

  • Tegyük fagyasztóba legalább 8 órára.

  • Könnyen kifordítható, ha meleg vízzel átitatott szivaccsal vagy kis törülközővel töröljük néhány másodpercig a
    Desszertes Gyűrű külső oldalát. Tökéletes állagú lesz, ha tálalás előtt 10 perccel kifordítjuk a jégkrémet.

Additional Note: