Ingredients (8 people):
- 1 vaníliarúd
- 200 ml tejszín (lehűtve)
- 200 g édesített sűrített tej
- 300 g eper
- 2 tojásfehérje
- 75 g porcukor
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 8 h
Difficulty: easy
Preparation:
Előkészítő Késsel hosszában vágjuk ketté a vaníliát és kaparjuk ki a magokat.
Gyorskeverő Proval verjük fel a tejszínt, hogy kemény hab legyen. Adjuk hozzá a vaníliát, a sűrített tej felét és óvatosan keverjük össze Szilikon Keverővel. Tegyük félre a keveréket a Mérő-Mix Proban (2 L).
Öblítsük le az epret és szárítsuk meg. Tegyük a Magas Turbó Aprítóba és aprítsuk össze, amíg teljesen egynemű lesz. Adjuk hozzá a fennmaradó sűrített tejet és keverjük újra össze.
Tiszta Gyorskeverő Proban verjük fel a tojásfehérjét, amíg teljesen kemény habot kapunk. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük még néhány másodpercig. Óvatosan keverjük hozzá a Magas Turbó Aprító tartalmát a tojásfehérjéhez a Szilikon Keverővel.
Felváltva rétegezve öntsük a kétféle keveréket a Desszertes Gyűrűbe.
Tegyük fagyasztóba legalább 8 órára.
Könnyen kifordítható, ha meleg vízzel átitatott szivaccsal vagy kis törülközővel töröljük néhány másodpercig a
Desszertes Gyűrű külső oldalát. Tökéletes állagú lesz, ha tálalás előtt 10 perccel kifordítjuk a jégkrémet.
Additional Note: