Skip to content
Back to Recipes

CSOKIS-MOGYORÓS SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL

CSOKIS-MOGYORÓS SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL

Ingredients (12 SZEMÉLYRE):

  • 250 g keksz vagy graham keksz
  • 150 g olvasztott vaj
  • 250 g olvasztott csokoládés mogyorókrém
  • 400 g lágy krémsajt
  • 30 g porcukor
  • 1 csipet só
  • Tálaláshoz (ízlés szerint)
  • Friss bogyós gyümölcsök, csokoládéforgács, pirított mogyoró

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 2 h

Difficulty: average

Preparation:

  • Helyezzük a kekszet és az olvasztott vajat a SzuperSzonikus Aprító Extrába. Aprítsuk, amíg finom morzsává nem őrlődik.

  • Nyomkodjuk a morzsát a Szilikon Magas Tepsibe. Helyezzük hűtőszekrénybe, amíg a morzsa meg nem szilárdul.

  • Egy keverőtálban keverjük össze az olvasztott mogyorós csokoládét, a lágy krémsajtot, a porcukrot és a sót. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll.

  • Öntsük a sajttorta keveréket a Szilikon Magas Tepsi formába a kekszes alap tetejére. Egy spatula segítségével simítsuk el a sajttorta tetejét. Tegyük a hűtőszekrénybe 2 órára, vagy amíg megdermed.

  • Óvatosan vegyük ki a sajttortát a formából. Szeleteljük fel és tálaljuk csokireszelékkel, apróra vágott pirított mogyoróval és friss bogyós gyümölcsökkel díszítve.

Additional Note: