Skip to content
Back to Recipes

Borscsleves csirkéből

Borscsleves csirkéből

Ingredients (4 FŐ):

  • 1 csirkecomb
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g burgonya
  • 100 g sárgarépa
  • 200 g cékla
  • 1 vöröshagyma
  • 300 g káposzta
  • 25 g paradicsompüré
  • 1.5 l víz
  • 40 g vaj
  • Tálaláshoz
  • néhány levél zöldfűszer
  • csípős paprika
  • újhagyma
  • tejföl

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Tegyük a csirkecombot az UltraPro 3,5 literes edénybe, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a babérlevelet és a meghámozott fokhagymát.

  • Hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel őket a Mandolin Szeletelő segítségével: burgonyát hasábra (9;9), a sárgarépát és a céklát julienne-re (1;6), majd a hagymát és a hagymát káposzta szeletekre (1/zárva).

  • Adjuk hozzá a zöldségeket a húshoz az UltraPro-ban a következők szerint sorrendben: a káposztát, majd a burgonyát, a céklát, a sárgarépát és a hagymát.

  • A Mix-Fix Pro 350 ml-ben keverjük össze a paradicsompürét 200 ml vízzel, és öntsük az Ultra Pro-ba.

  • Adjunk hozzá egy kis darabka vajat, majd vizet, amíg el nem fedi a zöldségeket. Ne keverjük meg.

  • Fedjük le, és melegítsük 20 percig mikrohullámú sütőben 600 watton.

  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és főzzük a levest 30 percig.

  • Hagyjuk állni kb. 15 percig.

  • Vegyük ki a csirkecombot a levesből, csontozzuk ki, és vágjuk fel a csirkecombot, mielőtt visszatesszük a levesbe.

  • Fűszernövényekkel, csípős paprikával, újhagymával és tejföllel tálaljuk.

Additional Note:

Tipp: Másnap ez a leves még finomabb.