Ingredients (4 FŐ):
- 1 csirkecomb
- só, bors
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g burgonya
- 100 g sárgarépa
- 200 g cékla
- 1 vöröshagyma
- 300 g káposzta
- 25 g paradicsompüré
- 1.5 l víz
- 40 g vaj
- Tálaláshoz
- néhány levél zöldfűszer
- csípős paprika
- újhagyma
- tejföl
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
Tegyük a csirkecombot az UltraPro 3,5 literes edénybe, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a babérlevelet és a meghámozott fokhagymát.
Hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel őket a Mandolin Szeletelő segítségével: burgonyát hasábra (9;9), a sárgarépát és a céklát julienne-re (1;6), majd a hagymát és a hagymát káposzta szeletekre (1/zárva).
Adjuk hozzá a zöldségeket a húshoz az UltraPro-ban a következők szerint sorrendben: a káposztát, majd a burgonyát, a céklát, a sárgarépát és a hagymát.
A Mix-Fix Pro 350 ml-ben keverjük össze a paradicsompürét 200 ml vízzel, és öntsük az Ultra Pro-ba.
Adjunk hozzá egy kis darabka vajat, majd vizet, amíg el nem fedi a zöldségeket. Ne keverjük meg.
Fedjük le, és melegítsük 20 percig mikrohullámú sütőben 600 watton.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és főzzük a levest 30 percig.
Hagyjuk állni kb. 15 percig.
Vegyük ki a csirkecombot a levesből, csontozzuk ki, és vágjuk fel a csirkecombot, mielőtt visszatesszük a levesbe.
Fűszernövényekkel, csípős paprikával, újhagymával és tejföllel tálaljuk.
Additional Note:
Tipp: Másnap ez a leves még finomabb.