Skip to content
Back to Recipes

Avokádós - cseresznyeparadicsomos hal

Avokádós - cseresznyeparadicsomos hal

Ingredients (6 people):

  • 1 vöröshagyma
  • 250 g cseresznyeparadicsom
  • 6 avokádó (nem túl érett)
  • 30 ml citromlé
  • 2 narancs
  • 6 fehér halfilé
  • só és bors
  • 4 szál finomra vágott koriander
  • 30 ml olívaolaj

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra légkeverés nélkül, majd helyezzünk egy Szilikontepsit egy hideg sütőrácsra vagy egy fém sütőlapra, majd tegyük félre.

  • Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és kockázzuk fel a Szuper Hasábvágó segítségével.

  • Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomot.

  • Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magokat, és szedjük ki a belsejét kanállal, majd kockázzuk fel a Szuper Hasábvágó segítségével. Dobjuk bele citromlébe, hogy ne oxidálódjon.

  • Hámozzuk meg a narancsokat, és pucoljuk meg a cikkelyeket.

  • Helyezzük a halfiléket Szilikontepsire, sózzuk és borsozzuk, és minden filére 3-4 narancsszeletet helyezzünk. Süssük sütőben 15 percig.

  • Egy nagy serpenyőben a hagymát olívaolajjal 2-3 percig magas hőfokon pároljunk. Adjuk hozzá a cseresznyeparadicsomot, és főzzük tovább 1 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, az apróra vágott koriandert, sót, borsot, és főzzük 2 percig, óvatosan kevergetve.

  • Tálaljuk a halat a hagymás, paradicsomos és avokádós keverékkel.

Additional Note: