Ingredients (6 people):
- 1 vöröshagyma
- 250 g cseresznyeparadicsom
- 6 avokádó (nem túl érett)
- 30 ml citromlé
- 2 narancs
- 6 fehér halfilé
- só és bors
- 4 szál finomra vágott koriander
- 30 ml olívaolaj
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra légkeverés nélkül, majd helyezzünk egy Szilikontepsit egy hideg sütőrácsra vagy egy fém sütőlapra, majd tegyük félre.
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és kockázzuk fel a Szuper Hasábvágó segítségével.
Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomot.
Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magokat, és szedjük ki a belsejét kanállal, majd kockázzuk fel a Szuper Hasábvágó segítségével. Dobjuk bele citromlébe, hogy ne oxidálódjon.
Hámozzuk meg a narancsokat, és pucoljuk meg a cikkelyeket.
Helyezzük a halfiléket Szilikontepsire, sózzuk és borsozzuk, és minden filére 3-4 narancsszeletet helyezzünk. Süssük sütőben 15 percig.
Egy nagy serpenyőben a hagymát olívaolajjal 2-3 percig magas hőfokon pároljunk. Adjuk hozzá a cseresznyeparadicsomot, és főzzük tovább 1 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, az apróra vágott koriandert, sót, borsot, és főzzük 2 percig, óvatosan kevergetve.
Tálaljuk a halat a hagymás, paradicsomos és avokádós keverékkel.
Additional Note: