Ingredients (4 FŐ RÉSZÉRE):
- 400 g póréhagyma (csak a fehér részek)
- 1 l forrásban lévő víz
- 500 g sárgarépa
- 500 g nyers cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 újhagyma
- 3 evőkanál olívaolaJ
- 6 szál petrezselyemzöld
- 50 g zsemlemorzsa
- 30 g mogyorópor
- só és bors
- 2 evőkanál shoyu vagy szójaszósz
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, légkeverés mellett.
A póréhagyma fehér részét vágjuk 2 cm-es darabokra (a zöld részt később felhasználhatjuk leveshez). Tegyük a póréhagymát az UltraPro 2 literbe, öntsünk rá 1 liter forrásban lévő vizet, fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le.
Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk 1 cm-es szeletekre. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk fel 2 cm-es kockákra, majd öblítsük le és papírtörlőn szárítsuk meg.
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, és távolítsuk el a zöld részt.
Adjuk hozzá a sárgarépát, a céklát, a 2 meghámozott fokhagymagerezdet és az újhagymát a lecsöpögtetett póréhagymához az UltraPro-ban. Locsoljuk meg az olívaolajjal és óvatosan keverjük össze a Szilikon spatula segítségével.
Fedjük le és süssük 40 percig.
A Turbó Aprítóval aprítsuk fel a petrezselyemleveleket a maradék fokhagymagerezddel együtt. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a mogyoróport, egy csipet sót, és keverjük össze újra.
Miután 40 percig főztük a zöldségeket, adjuk hozzá a shoyut, a borsot, és óvatosan keverjük össze, majd szórja meg a Turbó Aprító tartalmával.
Süssük fedetlenül további 20 percig 190 °C-on.
Additional Note:
A cékla segítheti a máj méregtelenítési folyamatát. Tartalmaz olyan anyagokat, amelyek segítenek serkenteni a májműködést, amelynek szerepe van a vér tisztításában is.