Skip to content
Back to Recipes

Sárgarépa, cékla és póréhagyma gratin

Sárgarépa, cékla és póréhagyma gratin

Ingredients (4 FŐ RÉSZÉRE):

  • 400 g póréhagyma (csak a fehér részek)
  • 1 l forrásban lévő víz
  • 500 g sárgarépa
  • 500 g nyers cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaJ
  • 6 szál petrezselyemzöld
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 30 g mogyorópor
  • só és bors
  • 2 evőkanál shoyu vagy szójaszósz

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 1 h

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, légkeverés mellett.

  • A póréhagyma fehér részét vágjuk 2 cm-es darabokra (a zöld részt később felhasználhatjuk leveshez). Tegyük a póréhagymát az UltraPro 2 literbe, öntsünk rá 1 liter forrásban lévő vizet, fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le.

  • Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk 1 cm-es szeletekre. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk fel 2 cm-es kockákra, majd öblítsük le és papírtörlőn szárítsuk meg.

  • Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, és távolítsuk el a zöld részt.

  • Adjuk hozzá a sárgarépát, a céklát, a 2 meghámozott fokhagymagerezdet és az újhagymát a lecsöpögtetett póréhagymához az UltraPro-ban. Locsoljuk meg az olívaolajjal és óvatosan keverjük össze a Szilikon spatula segítségével.

  • Fedjük le és süssük 40 percig.

  • A Turbó Aprítóval aprítsuk fel a petrezselyemleveleket a maradék fokhagymagerezddel együtt. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a mogyoróport, egy csipet sót, és keverjük össze újra.

  • Miután 40 percig főztük a zöldségeket, adjuk hozzá a shoyut, a borsot, és óvatosan keverjük össze, majd szórja meg a Turbó Aprító tartalmával.

  • Süssük fedetlenül további 20 percig 190 °C-on.

Additional Note:

A cékla segítheti a máj méregtelenítési folyamatát. Tartalmaz olyan anyagokat, amelyek segítenek serkenteni a májműködést, amelynek szerepe van a vér tisztításában is.