Ingredients (4 people):
- 5 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- 1 uborka
- 1 fokhagyma
- 25 ml sherry ecet
- 30 ml olívaolaj
- 5 g só
- 1 csipetnyi bors
- 1 kis édeskömény
- 250 ml jól lehűtött, magas zsírtartalmú tejszín
- 1 g édeskömény mag
- Só és bors
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
Az Univerzális Zöldséghámozóvalhámozzuk meg az összes zöldséget és daraboljuk fel, az édeskömény kivételével.
Aprítsuk össze a paradicsomot a KombiSéfben, hogy folyékony állagú legyen, majd öntsük a Mérő-Mixbe (2 L).
Aprítsuk össze a borsot,az uborkát, a fokhagymát, az ecetet és a 25 ml olívaolajat a KombiSéfben, majd keverjük össze Mérő-Mixben a paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük.
Szeleteljük le vékony szeletekre az édesköményt a Mandolin Szeletelővel, enyhén sózzuk és keverjük össze a maradék olívaolajjal.
Szervírozzuk a gaspachót pohárban, vékonyra szeletelt édesköménnyel és ánizs habbal.
-
ÁNIZS HAB
Gyorskeverővel verjükfel a tejszínt, a végén adjuk hozzá az édeskömény magot, sózzuk és borsozzuk.
Tálaljuk jól lehűtve.
Additional Note: