Skip to content
Back to Recipes

VERACRUZI HAL

VERACRUZI HAL

Ingredients (2 people):

  • 1 paradicsom, apróra vágva
  • ½ hagyma, félhold alakúra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 tk kapribogyó
  • 2 ek szeletelt zöld olajbogyó
  • 1 tk apróra vágott petrezselyem
  • 2 ek paradicsomszósz
  • 1 tk olívaolaj
  • Bors
  • 2 fehér hal filé
  • Sütőpapír
  • Víz

Preparation time: 17 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Kelesztő Tálban keverjük össze a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, kapribogyót, olajbogyót, petrezselymet, paradicsomszószt és olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le és rázzuk alaposan össze.

  •  Vágjunk le két darab sütőpapírt és tegyük rá a halfiléket.

  • Tegyünk vizet egy serpenyőbe vagy wok-ba és rakjuk bele a Gőzölőt, amibe előzőleg beletettük a sütőpapírt a halakkal együtt. Tegyük rá a paradicsomos keveréket az Újhullám Salátáskanállal. Fedjük le és közepes lángon 12 percig gőzöljük.

Additional Note: