Ingredients (24 people):
- 90 g emmentáli vagy parmezán
- 270 g rizottórizs (Arborio)
- 700 ml víz
- 30 g sótlan vaj
- só és bors
- Panír
- 30 g zsemlemorzsa
- 65 g parmezán vagy emmentáli
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Reszeld le a teljes sajtmennyiséget (90 g és 65 g) a Sajatmalom segítsévével, és egy kicsit rakj félre a panírozáshoz és a rizshez.
Öblítsd le és szűrd le a rizst egy szűrő segítségével, amíg teljesen tiszta nem lesz.
Tedd a rizst és a vizet az Óriás Rizsfőző 3 l-be , fedd le és mikrózd 16-18 percig 600 watton. Hagyd állni 5 percig. Ha víz van a Rizsfőző alján, mikrózd további 1-2 percig.
Add hozzá a vajat, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, majd keverd addig, amíg a vajat teljesen meg nem olvad. Hagyd állni 10-15 percig, de ne várj sokkal többet, mert túl kemény lesz és nehezen kanalazható.
Vedd ki a rácsot a sütőből, és melegítsd elő 220°C-ra légkeverés mellett.
A panír elkészítéséhez: a SzuperSzonikus Aprító Extra segítségével keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot, majd öntsd egy közepes tálba.
Helyezd a Szilikon sütőlapot a hideg sütőrácsra, vagy fém sütőlapra.
A Multi adagolókanál segítségével kanalazd ki a kroketteket, hempergesd meg a zsemlemorzsa és a sajt keverékében, majd helyezd őket a Sütőlapra.
Süsd kb. 20 percig. Tálald bátran előételként vagy zöldsalátával kiegészítve.
Additional Note: